-Pieczarki -cebula -sól i pieprz -mleko -bułka wrocławska -zółty ser -szynka konserwowa (opcjonalnie) -papryka czerwona (opcjonalnie) ------------------------------------------------------- Pieczarki ścieramy na tartce, drobno kroimy cebulkę i paprykę (ale troszeczkę) wszystko razem podduszamy na patelni (sól i pieprz) ok.5min. dodajemy mleka ok.pół szklanki, podgrzewamy aż się zagotuje. Farsz nakładamy na bułkę plus szynka i posypujemy serem, możemy przyprawić oregano lub przyprawą do pizzy. Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika i trzymamy aż ser się rozpuści Pychota!!!! Przepis na zapiekankę wypracowany metodą prób i błędów. Podobne zapiekanki robią w małej knajpie w Hrubieszowie koło Zamościa- kto był to wie (na schodkach) a kto nie był niech koniecznie zajedzie -nie znajdziecie lepszych w całym kraju.